Adopteer een concert

De activiteiten van de Stichting Amati Ensemble hebben tot doel de kamermuziek in Maastricht en in Limburg te bevorderen door middel van de organisatie van klassieke kamermuziekconcerten met een internationale allure. De internationale allure wordt verkregen door het grote muzikale netwerk van het Amati Ensemble bestaande uit musici van alle leeftijden en nationaliteiten, begaafd en ervaren, allen met een internationale carrière. Onze concerten vinden plaats in het Conservatorium Maastricht en de Sint Janskerk op zondagavond om 20.15 uur. Voor het komende seizoen 2017/2018 hebben wij wat betreft de sponsoring een nieuwe aanpak. De bedoeling is om elk concert te verbinden met een bedrijf of privépersoon die het concert adopteert. Het bedrijf of de persoon die een concert adopteert kan er voor kiezen het honorarium van het uitvoerende ensemble of de extra kosten (zaalhuur, catering e.d.) voor zijn rekening te nemen.

Stichting Amati Ensemble heeft de ANBI-status, waardoor het voor de sponsor interessant is onze serie financieel te ondersteunen.

De concerten, waaruit een keuze gemaakt kan worden, zijn:

1.   Zondag 8 oktober 2017
Bamberg Pianotrio (Duitsland)
Donatie bedrag:  € 1.500

2.   Zondag 12 november 2017
The Fine Arts Quartet (Milwaukee, VS)

Het Fine Arts Quartet is één van de meest vooraanstaande ensembles van deze tijd. De Washington Post omschrijft het kwartet als “een vergulde naam in de kamermuziek”. Het kwartet kan zich bogen op roemruchte en succesvolle uitvoeringen, als ook een uitgebreide opname geschiedenis. Opgericht in Chicago in 1946, met sinds 1963 als bakermat de Universiteit van Wisconsin-Milwaukee, behoort het kwartet tot de schaarse elite die al meer dan een halve eeuw internationaal optreedt en opnames maakt. Elk seizoen zijn violisten Ralph Evans en Efim Boico (die al bijna 30 jaar samen musiceren), altviolist Juan-Miguel Hernandez en cellist Robert Cohen wereldwijd op podia te vinden in steden als New York, Londen, Parijs, Berlijn, Rome, Madrid, Moskou, Tokyo , Beijing, Istanbul, Jeruzalem, Mexico City en Toronto. Het kwartet heeft meer dan tweehonderd opnames op zijn naam staan. De laatste uitgaven zijn met zeer positieve recensies en onderscheidingen onthaald, zoals het ‘Gramophone award-winner and recording of legendary status’ in 2012 door het vermaarde tijdschrijft Gramophone. In 2010 ontving het kwartet van hetzelfde tijdschrift de ‘Editor’s Choice’ prijs. Onlangs nog ontving het viertal de ‘Key Recording/Top Recommendation’ in de Penguin uitgave ‘Guide to Recorded Classical Music’. www.fineartsquartet.com
Na 70 jaar concerteren gaat dit kwartet stoppen met spelen. Het concert in Maastricht zal
het laatste concert in Europa zijn.
Donatie bedrag:  € 3.500

3.    Zondag 17 december 2017
Jong Talent
Daniel Streicher – piano (Duitsland)
Constantin Siepermann – cello (Duitsland)
Gil Sharon – viool (NL)
Donatie bedrag: € 1.250

4.   Zondag 14 of 21 januari 2018
Festival Mozart – Waterloo
Michel Lethiec -klarinet (Frankrijk)
Dalia Ouziel – piano (Belgie)
Gil Sharon – viool (NL)
Ron Ephrat – altviool (NL)
Maja Bogdanovic – cello (Frankrijk)
Donatie bedrag:  € 2.000

5.   Zondag 4 maart 2018
Aimez-vous Brahms ???
Patricia Tao – piano (Canada)
Andre Cazalet – hoorn (Frankrijk)
Gil Sharon – viool (NL)
Donatie bedrag:  € 2.000

6.   Zondag 22 april 2018
Ed Spanjaard & Friends
De dirigent Ed Spanjaard aan de piano samen met de sopraan Fenna Ograjensek en de violist Gil Sharon in een bijzondere programma met o.a. Lieder van Schubert en Schumann.
Donatie bedrag:  € 1.500

De musici zijn allen gerenommeerde artiesten die op de grote kamermuziekpodia in de wereld concerteren. De programma’s behoren tot het klassiek romantische repertoire.

Wij stellen u voor:
-    50 vrijkaarten voor uw gasten ter beschikking te stellen
-    Vermelding in het programmaboekje en op onze website
-    De directeurskamer van het Conservatorium is ter beschikking voor een ontvangst van uw gasten mits het concert vind plaats in het Conservatorium.
Financiële afspraken met de catering lopen buiten Amati om. Wij hopen dat uw stichting onze nieuwe aanpak omarmt en een (of meer) van de concerten van het komende seizoen zal adopteren.

Meer informatie via email manager@amati-ensemble.nl of tel. +31 45 405 5723.

GilAdopteer een concert