Het Ensemble

Het Amati Ensemble werd in 1992 opgericht door de befaamde violist Gil Sharon, tevens artistiek leider van het ensemble. In Nederland en ver daarbuiten is het ensemble inmiddels bekend voor de grote variatie in de programmakeuze en de hoge kwaliteit van de uitvoeringen.
Sinds 1995 heeft het ensemble een eigen kamermuziek serie in Maastricht. De uitvoeringen zijn een inspiratie voor musici en publiek en onder de kenners en liefhebbers inmiddels een traditie. Het Amati Ensemble staat voor kennis, kunde en vakmanschap, voor de individuele beleving van het plezier in het samen musiceren en het doorgeven van deze traditionele waarden van de kamermuziek aan de komende generatie. Afhankelijk van de werken die op het programma staan treedt het ensemble op in wisselende samenstelling, van duo tot kamerorkest.
Het kamerorkest – zonder dirigent – bestaat uit ongeveer 16 strijkers, waar nodig aangevuld met blazers en cembalo. Het ensemble heeft een uitgebreide discografie en beschikt over talloze televisie-opnamen gemaakt voor de Nederlandse televisie.


adminHet Ensemble